Over mij

 

Ik ben Karin de Vlieger. Met man, onze jongste zoon, hond en nog veel meer dieren woon en werk ik op het prachtige landgoed Duivenvoorde in Voorschoten. In mijn atelier geef ik tekenles aan kinderen en volwassenen.

Als kind was ik al vroeg in de weer met bloemen. Opgroeiend in de stad, raakte ik verwonderd over al het moois wat tussen straatstenen en langs muren groeide. Dat gevoel is nooit weggegaan en nu ik in een meer landelijke omgeving woon, word ik nog steeds heel blij van alle wilde bloemen en planten om mij heen. Door van de planten en bloemen afdrukken te maken, leg ik ze voor altijd vast op papier, tot in hun fijnste details. Zo hoop ik ook anderen te verwonderen over al het moois wat de natuur ons te bieden heeft.

Ik verzamel de bloemen en bladeren hier in de omgeving. De hond kan ik niet meer uitlaten zonder met wilde bloemen terug te komen. Daarna droog ik de bloemen. De afdrukken maak ik op een gell press plaat. Dit is een gelei achtige plaat, hiermee kun je mono-prints met veel details maken. De blauw-witte afdrukken maak ik door middel van een oude fotoafdruk techniek: de Cyanotype methode.

Afdrukken maken heeft iets magisch en iedere keer is het weer een verrassing wat er allemaal op het papier overkomt. Om jou hier ook kennis mee te laten maken, heb ik leuke DIY pakketten samengesteld. In een pakket zit alles wat je nodig hebt, inclusief een instructievideo. Maar wees gewaarschuwd, het is verslavend!

© 2020 - 2023 Studio Aventurijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel